En aquest blog podreu trobar diversos recursos molt útils per a l'etapa d'Educació Infantil... perquè les noves tecnologies també son accessibles per als més petits!!


dissabte, 8 de maig del 2010

KID PIX

El Kid Pix es tracta d’un programa interactiu per potenciar la creativitat dels alumnes. Podríem dir que és un recurs semblant al Paint, que tots coneixem, però que presenta un ampli ventall d’activitats amb un nivell adaptat als diversos usuaris. Utilitzant aquest programa, l’alumne pot dibuixar amb llibertat a partir de les diferents eines disponibles.


Comença amb una pantalla en blanc com un full de paper on hi ha menús desplegables a la part superior i eines de dibuix a l’esquerra. Cada eina té un so que el caracteritza i a més, hi ha la possibilitat de crear-ne de noves. Aquestes permeten incloure efectes sonors a les imatges, fer-les animades, barrejar efectes, crear elements de disseny atractius pels alumnes, acolorir les creacions amb un mesclador de pintura, i també disposen de dibuixos ja creats, un mode especial per als més petits...


El programa Kid Pix permet als nens i nenes compartir amb la resta de companys i el mateix docent les seves creacions amb l’avantatge que no cometen errors, sinó que les seves produccions poden no ser les esperades per ells mateixos o el mestre.


Així doncs, pel seu evident potencial, esdevé molt important en les escoles com a recurs educatiu.



CARACTERÍSTIQUES

- En un mateix quadre de diàleg es poden mesclar mides i estils de lletres, cosa que permetrà que els nens practiquin àmpliament les habilitats d’escriptura amb la riquesa que comporta el reconeixement de diferents tipus de lletra.

- Com que es tracta d’un entorn destinat a treballar el disseny gràfic i l’animació, l’alumne pot fer ús d’unes galeries d’imatges per als fons de les seves creacions, també petits dibuixos per estampar, sons i pel•lícules per a les composicions, etc.

- Amb la versió nova del Kid Pix es possible exportar projeccions de diapositives i pel•lícules del QuickTime.

- La interfície del nou Kid Pix és atractiva, intuïtiva i permet la interacció i comunicació entre el programa i l’usuari/ària. Conté icones clares i fàcils de comprendre; també hi ha descripcions d’ajut per incorporar els usuaris/àries principiants.

- El mode de menuts, fins i tot per als nens de 3 anys, permet als petits utilitzar el programa; experimenten amb les eines sense córrer el perill de bloquejar o esborrar les opcions del Kid Pix.

- El programa també facilita un mode en castellà.

- El professorat pot controlar les biblioteques de les quals han de disposar els alumnes en un determinat projecte. A més, és senzill crear plantilles personalitzades i afegir instruccions a les activitats. Per tant, això significa que és un bon recurs per utilitzar amb nens amb necessitats educatives especials.

- El programa Kid Pix permet integrar gairebé qualsevol activitat curricular. Els mestres poden avaluar el currículum donant una oportunitat als alumnes perquè creïn elements gràfics relacionats amb el tema que estan estudiant. Poden crear una gran varietat de productes, pòsters, notícies, cartes, postals de felicitació, presentacions de diapositives, tires còmiques, poemes amb imatges, projectes individuals o col•laboratius, etc.. D’aquesta manera, es potencia la creativitat dels alumnes i del grup classe.



Aquí us deixem un enllaç de vídeos del youtube on expliquen una mica el funcionament del Kid Pix Deluxe for schools, que és el programa redissenyat per oferir el 17% més d'espai que la versió 3.


kid pix Deluxe 4 for schools