En aquest blog podreu trobar diversos recursos molt útils per a l'etapa d'Educació Infantil... perquè les noves tecnologies també son accessibles per als més petits!!


dissabte, 8 de maig del 2010

LES TRES BESSONES




A la web de les tres bessones, els nens i nenes, escoles i altres grups d'arreu del món poden comunicar-se entre ells. Hi ha jocs, postals virtuals, el correu de la Bruixa… I ja són més de 120.000 els nois i noies de tot el món que gaudeixen d’una bústia de correu electrònic personal gratuïta.

La seva procedència és ben diversa: a banda dels visitants catalans i de tot l'Estat espanyol, hi ha nombrosa participació de països llatinoamericans, com Mèxic, l'Argentina, Xile o el Brasil, així com moltes intervencions des del Canadà, Itàlia o Singapur.

Aquest fet és degut a la gran extensió que té la sèrie de Les tres bessones, ja que a l’any 1999 ja els capítols arribaven a més de 130 països en 28 llengües diferents.

LA WEB
 
- Parlem-ne: es tracta d'una mena de fòrum on els nens poden parlar sobre diversos temes ja proposats i proposar-ne de nous. Per exemple, un dels temes és Noves tecnologies a l'aula i els mateixos nens opinen sobre el seu ús. La majoria de comentaris són força positius!

-Trobem jocs relacionats amb la diversitat, amb els valors, com ara el reciclatge, temes culturals (la casa Batllo i Gaudí, per exemple), etc. sempre dins del context dels diferents contes.
Una de les propostes interessants és que poden enviar un conte propi, també poden fer retallables, disposen de pantalles per pintar i recrear ambients dels contes, karaoke...

- El racó del mestre és un apartat molt útil. Suggereix materials, proposa activitats i metodologies per tractar segons quins temes, com ara les baralles a l'escola o les emocions, dvds... Un dels dvds més interessant és el de Catalonia, terra de tots. Es tracta d'un Dvd que preten facilitar la tasca educativa d’acollir els nouvinguts als centres, especialment quan procedeixen de països i contextos culturals llunyans. Però el destinatari d’aquest material és tota la comunitat educativa,tant els que acullen com els que són acollits, ja que el moment i les circumstàncies que envolten l’arribada de l’alumnat nouvingut és, tal i com ens expliquen a la guia didàctica, un pretext o millor encara, una bona ocasió que podem i hem de saber aprofitar per a dotar de sentit i significativitat determinats aprenentatges curriculars.

- També podem trobar una agenda d'activitats atractives per als nens que tenen lloc arreu de Catalunya; una llista de webs amigues, i també un subapartat que explica els orígens de les tres bessones i la seva trajectòria.

Feu-li un cop d'ull!

Les tres bessones