En aquest blog podreu trobar diversos recursos molt útils per a l'etapa d'Educació Infantil... perquè les noves tecnologies també son accessibles per als més petits!!


diumenge, 9 de maig del 2010

ACTIVITATS DEL J CLIC DE LA LLET

Com que encara no està penjat el Jclic a la web, us escriurem mostrarem aquí una fotografia de cada activitat amb una petita descripció. No és el mateix perquè no podem escoltar els sons i missatges, però d'aquesta manera us podeu fer una idea de quin aspecte té el nostre Jclic!!


PORTADA



ACTIVITAT 1

Consisteix en relacionar la imatge de la llet amb el seu color, fent clic al damunt del color i arrossegant el cursor cap a la imatge. L’activitat també permet escoltar el nom dels colors en femení (roja, rosa, groga, blanca, verda, blava). En encertar-ho, la imatge de la llet canvia per la frase LA LLET ÉS BLANCA.





ACTIVITAT 2

En clicar a sobre de les imatges es reprodueix el so del nom de l’animal, al mateix temps que apareix escrit el nom pertinent: VACA, CABRA o OVELLA.





ACTIVITAT 3

Consisteix en muntar el trencaclosques per esbrinar la imatge que amaga. Per fer-ho cal fer un clic a sobre de la peça que es vol moure i un altre clic on es vol deixar. Un cop muntat apareix escrit el nom de l’animal (LA VACA) i la seva reproducció sonora.






ACTIVITAT 4

Aquest és un altre trencaclosques amb diferent forma i menys peces. En acabar-lo es pot escoltar i llegir L’OVELLA.





ACTIVITAT 5

Consisteix en muntar el trencaclosques per esbrinar la imatge que amaga. Per fer-ho cal fer un clic a sobre de cada peça, i aquesta es mourà en sentit de les agulles del rellotge. Només es mouen les tres peces del costat esquerre, la quarta es col•loca automàticament quan les altres tres estan al seu lloc.

Un cop muntat apareix escrit el nom de l’animal (LA CABRA) i la seva reproducció sonora.





ACTIVITAT 6

En aquesta activitat s’ha de buscar els tres noms del animals productors de llet (VACA, CABRA i OVELLA) dins la sopa de lletres. Per marcar la ubicació d’una paraula cal fer clic a la primera lletra d’aquesta i moure el cursor per sobre de les lletres que la formen, tornant a fer clic a l’última lletra del nom. Quan el cursor passa per sobre les lletres, aquestes passen a ser blanques sobre un fons negre. Cada cop que es troba una paraula correcta apareix la seva imatge corresponent, amb el nom escrit i sonor.





ACTIVITAT 7

Els nens i nenes han de relacionar les quantitats que apareixen a les imatges amb els números corresponents. Per fer-ho cal fer clic sobre una imatge (el cursor es converteix en una línia de relació) i després clicar sobre el nombre d’aquesta. La relació també es pot fer inversament. Si és correcta, la imatge i el nombre desapareixen i queda un quadrat de color gris.





ACTIVITAT 8

En clicar a sobre de les imatges, es reprodueix el so del nom dels derivats de la llet (nata, iogurt, mantega, gelat de nata, Actimel, formatge).


+


ACTIVITAT 9

Consisteix en trobar les imatges que corresponen a productes derivats de la llet. En clicar a sobre de les imatges correctes, aquestes desapareixen deixant un quadrat gris i es reprodueix el so del nom d’aquest producte.


En cas de clicar una imatge incorrecta, la imatge no desapareix i es reprodueix una petita explicació: “Els cacaus són un fruit sec i no un derivat de la llet”, o bé “Les maduixes són una fruita i no un derivat de la llet”.




ACTIVITAT 10

L’objectiu d’aquesta activitat és trobar les parelles d’imatges. El primer que es veu en aquesta pantalla són sis quadrats de color gris, sobre els quals s’ha de clicar per descobrir les imatges. Només quan el nen troba una parella aquesta queda visible.






ACTIVITAT 11

Consisteix en relacionar els envasos amb el seu contenidor. El funcionament és el mateix que en l’activitat número 8.

2 comentaris:

Janaina Minelli de Oliveira ha dit...

Hola noies, he vist que podeu penjar l'activitat a DropBox?

maria ha dit...

Hola Janaina! Doncs ho hem penjat amb el Megaupload. Vam provar de que ens ho penjessin a la pàgina del Jclic però no ens van contestar, així que vam canviar la manera... T'has de baixar el Jclic primer, però es pot veure! Ens veiem a l'examen!