En aquest blog podreu trobar diversos recursos molt útils per a l'etapa d'Educació Infantil... perquè les noves tecnologies també son accessibles per als més petits!!


divendres, 12 de març del 2010

LA PRESTATGERIA


La Prestatgeria s’entén com un servei ofert per la XTEC amb el fi de fomentar la col•laboració dels centres docents en la creació de llibres virtuals.

Els centres han de tenir un compte a la XTEC i podran tenir tants llibres registrats com vulguin. Cadascun d’aquests llibres tindrà un administrador que serà qui escollirà els continguts que el formaran. No obstant això, totes les persones que disposin d’un compte a la XTEC podran afegir informació als llibres i, posteriorment, l’administrador decidirà si afegeix o no aquests canvis proposats.

A l’hora de modificar els llibres, hi ha diferents tipus d’accés depenent de si es poden afegir canvis amb autorització prèvia o sense.

Només els centres docents i els CRP poden crear els llibres virtuals i designar un usuari/a XTEC que els administri. En canvi, els llibres estan oberts a la lectura de tot el públic, excepte els capítols sense accés.

La prestatgeria és un recurs innovador que demostra clarament els avantatges de les noves tecnologies. Aquest recurs no només fomentarà la col•laboració entre centres sinó també entre alumnes i mestres.

En el moment que es dóna la responsabilitat a un alumne d’aportar una part al llibre, aquest s’implica en la tasca col•lectiva i se’n sent partícip.

En fer referència als interessos dels alumnes, tindrà lloc molta interacció entre els diferents centres, les famílies i els propis infants per crear els llibres i això desenvolupa les ganes d’involucrar-se en projectes comuns.

Amb aquest tipus d’activitat es desenvoluparà el sentit de la responsabilitat, la creativitat, enriquiran el llenguatge i fomentaran la investigació com a mètode d’estudi.
A més a més, poder realitzar creacions pròpies i després poder veure’n els resultats a l’ordinador dóna satisfacció als nens i augmenta la seva autoestima.

Aquesta és la pàgina d’un llibre de la classe dels Lleons i les lleones de P5B del llibre Les expertes i els experts.

Experta en maquillatge



En aquest llibre, cada alumne ha escrit sobre allò que domina i parla sobre els seus interessos.

Per tant, en aquest llibre, es treballa el desenvolupament de la lecto-escriptura, la creativitat, la cooperació entre companys...

En aquest enllaç es poden veure totes les aportacions de cada nen que formen el llibre.