En aquest blog podreu trobar diversos recursos molt útils per a l'etapa d'Educació Infantil... perquè les noves tecnologies també son accessibles per als més petits!!


divendres, 12 de febrer del 2010

LES WEBQUEST

Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

Són Webs de tasques en les quals es treballa amb Internet. Una webquest es pot definir com una activitat orientada a la investigació en la qual gairebé tota la informació procedeix de recursos de la Web.


 
Un dels objectius és que l'alumne elabori el seu propi coneixement en dur a terme l'activitat, que navegui per la xarxa amb una tasca en ment i que empri el seu temps de forma eficaç, usant i reconstruint la informació.

L'estructura d'una webquest està definida de la següent manera:

- Introducció: estableix el marc de treball.
- Tasques: proporciona les tasques a realitzar.
- Procés: descriu els passos a seguir en les tasques.
- Recursos: proporciona enllaços amb informació rellevant.
- Avaluació: explica com s'avaluaran les tasques.
- Conclusió: recorda allò après i anima al procés d'aprenentatge.

Entre els tipus de Webquest trobem els de curta durada, dissenyada per la durada d'1 a 3 classes. Els de llarga durada, dissenyades per a una setmana a un mes de treball i els miniquest, el qual només considera 3 passos: un escenari, una tasca i un producte.

Exemples de Webquest

http://www.juntadeandalucia.es/averroes/ceipalcaldejjrebollo/actividades_tic/webquest_coeducacion/index.htm

Aquí deixo un link a un blog interessant sobre WebQuest i Caza del Tesoro, on la gent participa i aporta les WebQuest que li han agradat...

http://webquest.wordpress.com/