En aquest blog podreu trobar diversos recursos molt útils per a l'etapa d'Educació Infantil... perquè les noves tecnologies també son accessibles per als més petits!!


divendres, 9 d’abril del 2010

Qui no s'ha quedat bocabadat després de veure un capítol de "una mà de contes" per la televisió?
Doncs per poder gaudir en qualsevol moment d'aquesta manera tant peculiar d'explicar els contes, tenim la pàgina web.

La pàgina web no només està molt elaborada i és atractiva per als infants, sinó que a més a més té un caire didàctic innegble.

D'una banda, el recurs té tres opcions: els contes, els tallers i el blog.

Pel que fa als contes, podem trobar una gran varietat de relats de diferents tipus, ja siguin tradicionals o molt novedosos. Estan classificats segons diferents aspectes: els personatges, l'origen ètnic, la tècnica, el títol, l'autor i l'il·lustrador. D'aquesta manera, en el cas que els nens no recordin el nom d'un conte exacte, poden buscar-lo segons diferents característiques que els facilitarà la trobada.
Així mateix, en el moment que hi ha aquesta classificació, es treballen les diferents cultures del món amb els contes ètnics, les diferents tècniques plàstiques, es pot fer treball de lectura i escriptura a partir dels títols dels contes i noms dels personatges, també facilita el coneixement d'alguns autors importants en la literatura infantil... i el que és més important, fomenta la motivació per la lectura en els infants.

En l'apartat dels tallers, els nens poden dibuixar els seus contes preferits i crear personatges i situacions per a un conte nou. Però no només es tracta de composar-lo, sinó que després podran reproduir el procés que han seguit en fer el dibuix, podran imprimir-lo i guardar-lo en el cas que no hagin acabat la feina i el vulguin acabar un altre dia.
Serà possible triar la textura, el color i la mida d’un paper virtual que després podràn retallar i conservar les formes que creguin convenients.

També podran compaginar imatges del text i de qualsevol conte ja fet de manera que puguin fer una impressió del resultat en forma de llibre il·lustrat; o bé fer-lo a partir del text que escriguin i les imatges que ells vulguin, ja siguin dels seus propis arxius o les que creen amb els altres apartats del Taller de contes.

Per acabar de motivar als nens a fer més composicions i reconèixer-los el seu treball, hi ha la possibilitat d'enviar el dibuix a Una mà de contes a fi que considerin la publicació del conte nou.

Els infants desenvoluparan la imaginació creant les seves pròpies històries, treballaran amb diverses tècniques de dibuix i s'enriquiran amb la quantitat de recursos que tenen disponibles.

Finalment, dins del blog s'hi poden posar creacions de contes de nens, enllaços interessants, informació d'altres recursos...

D'altra banda, també cal dir que té un bon funcionament, amb una fàcil navegació i amb unes imatges i combinacions de colors molt atractives pels infants.

Per tant, aquí us deixem amb l'enllaç perquè en pugueu gaudir de valent!!